tiistai 15. maaliskuuta 2016

Herneenversojen kasvattaminen

Laitettiin eilen poitsun kanssa herneenversoja likoamaan ja tänään tehtiin "lopputyö". Jospa pian saataaisiin esim salaattiin makoisia herneenversoja. Versot ovat parhaimmillaan noin 10-15 cm pituisina (eli noin parin viikon ikäisinä). Muista, että versot kasvavat pari kertaa uudestaan, joten ei kannata heittää ensimmäisen käytön jälkeen pois. 

1. Liuota herneitä yön yli (tai ainakin päivän ajan).


 2. Laita muutama sentti multaa astian pohjalle, tai vaihtoehtoisesti talouspaperi muutamia kerroksia (niin kuin me tehtiin). Kastele huolellisesti.


3. Painele herneet mullan/talouspaperin pinnalle ja peitä kelmulla, tai sanomalehdellä. (Vie itämään hämärään/pimeään paikkaan).


4. Kun vihreät varret alkavat kasvamaan, voi kelmun/paperin poistaa ja nostaa astia on hyvä nostaa tällöin valoisaan paikkaan. Huolehdi, että kasvualusta pysyy koko ajan kosteana.


Voi että tuota poitsun iloa. Aivan onnessaan ja touhukkaana oli auttamassa. ♥ Lapset sai pienet hernepussit, kun olin käymässä siskoni perheen maatilan (tupla) 100-tonnari juhlissa (!), jotka pidettiin avoimien ovien merkeissä. Hernepussin kyljessä oli ohjeet versojen kasvattamiseen, niin kyllähän sitä pitää kokeilla. Herneitä nyt löytyy varmaan lähes jokaisen kaapista, mutta eipä sitä aina kaikkea hoksaa ajatella.  

Onko teillä kasvatettu herneenversoja?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti